Join the Gang Μπές στην παρέα
και γίνε μέλος της
οικογένειας του
GBK! Θα ερχόμαστε
σε επαφή με όλες
τις νέες μας
προσφορές,
συνταγές και νέα,
κατευθείαν στο
email σου.
Γίνε μέλος!
THE CHEF - PETER GORDON

Peter Gordon

Ο διάσημος διεθνούς φήμης chef δημιουργός γεύσεων των gbk’ s restaurants

Οι γεύσεις των gbk’ s restaurants φέρουν την δημιουργική υπογραφή του διάσημου Nεο Zηλανδού chef Peter Gordon. Ας τον γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα. Ο Peter Gordon ξεκίνησε από την Μελβούρνη την καριέρα του στα 17 ως μαθητευόμενος. Με αυτή την αφετηρία πέρασε τον επόμενο χρόνο της ζωής του ταξιδεύοντας στη Νότιο- Ανατολική Ασία, την Ινδία και το Νεπάλ, γεγονός που αποτέλεσε για τον ίδιο καταλυτική εμπειρία στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του προσωπικού του fusion στυλ που αναμειγνύει την Ανατολική και την Δυτική κουζίνα. Όταν επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία το 1986, έγινε επικεφαλής chef - αρχιμάγειρας στο πρωτοποριακό Sugar Club στο Wellington. Η μεγάλη επιτυχία του Club ώθησε του ιδιοκτήτες του να το μεταφέρουν στο Notting Hill του Λονδίνου, όπου κι εκεί κράτησε τον τίτλο του επικεφαλής chef – αρχιμάγειρα. Το Sugar Club πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και hot spots του Λονδίνου και σε μόλις ένα χρόνο μετά κατάφερε να βραβευθεί από το πιο έγκριτο περιοδικό οδηγό πόλης το “Time Out”. Στην συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του βιβλίου “Sugar Club Cookbook” που έγινε το best-seller της κατηγορίας του, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση και δημοσιότητα τόσο από τις καλύτερες στήλες του Βρετανικού Τύπου όσο και από πολλές τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Ο Peter Gordon άφησε το Sugar Club το 1999 και δύο χρόνια μετά το 2001, τρεις Νέο Ζηλανδοί προσέγγισαν τον Peter Gordon για να τους βοηθήσει ως σύμβουλος να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους που δεν ήταν άλλο από την δημιουργία ενός burger restaurant με έδρα το Λονδίνο, όπου θα σέρβιρε τα πιο νόστιμα και gourmet burger.

Ο Peter Gordon πίστεψε σε αυτό και την επιτυχία του, αποδεχόμενος την πρότασή τους με πολύ κέφι κι ευχαρίστηση. Ο Adam, ο Greg και ο Brandon μαζί με τον Peter Gordon κατάφεραν τελικά να δημιουργήσουν τα gbk’ s, ένα πραγματικό νέο φαινόμενο στην gourmet κοινωνία του Λονδίνου. Τα gbk’ s άλλαξαν καταλυτικά την έννοια burger στη Μεγ. Βρετανία και μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 49 εστιατόρια σε όλη την χώρα. Η επιχείρηση σήμερα έχει αγοραστεί από την πρωτοπόρο στον χώρο των εστιατορίων εταιρεία Clapham House Group, όπου ο Peter Gordon εξακολουθεί να συνεργάζεται ως σύμβουλος και δημιουργός γέυσεων. Το 2001 επίσης ο Peter Gordon μαζί με τους: Michael McGrath, Jeremy Leeming και Anna Hansen άνοιξαν το “The Providores” και το “Tapa Room” στο ίδιο μοτίβο όπως το “Sugar Club”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1999 ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον ετήσιο φιλανθρωπικό event και έρανο με τίτλο “Who's Cooking Dinner?” με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τις έρευνες καταπολέμησης της λευχαιμίας. Ο Peter Gordon εξάλλου είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου που άνοιξε το 2005 στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, όπου ταξιδεύει για να το επισκεφτεί 4 φορές το χρόνο. Επίσης είναι σύμβουλος σε εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη και τη Νέα Υόρκη. 

Ο Peter Gordon είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων μαγειρικής, μεταξύ αυτών τα “Cook at Home”, “A World in my Kitchen and Salads” – “The New Main Course” κ.α. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του εκδόθηκε το 2006 και είναι αφιερωμένο στα λαχανικά κι έχει τον τίτλο "Vegetables: The New Food Heroes” Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών όπως: το BBC, το Channel 4 και το Carlton Food Network, όπως επίσης και σε δίκτυα της Νέας Ζηλανδίας και των Η.Π.Α. Το Φθινόπωρο του 2007, συμμετείχε ακόμη στην τηλεοπτική παραγωγή του BBC “Two series Food. Για τα gbk’ s restaurants ο Peter Gordon εδώ και 9 χρόνια, συνδυάζει τα πιο εκλεκτά υλικά, για να δημιουργήσει τα μοναδικά gourmet burger, πετυχαίνοντας ό,τι πιο εξαιρετικό υπάρχει στην γεύση και στο άρωμα τους. Ο Chef χαρακτηριστικά δηλώνει: «Μου αρέσει να παίρνω κάτι τόσο απλό όπως ένα Burger και να βάζω όλη μου την τέχνη για να έχω τελικά όλο του το άρωμα και την ξεχωριστή του γεύση».